Logo Villa in Moraira

Algemene info Moraira

Moraira ligt aan de populaire Costa Blanca, waar de zon uitbundig schijnt en er vrijwel het hele jaar een aangenaam klimaat heerst. Wie met het vliegtuig naar Moraira wil reizen kan aanvliegen op Alicante of Valencia. In beide gevallen doe je er ruim een uur over om naar Moraira te rijden. Met de auto reis je vanuit Nederland in ruim twintig uur naar Moraira, Het dorp Moraira vormt samen met het landinwaarts gelegen dorp Teulada een gemeente.

Moraira is een traditioneel vissersdorp aan de Costa Blanca dat in de loop der jaren uitgegroeid is tot een populaire vakantiebestemming aan de Spaanse kust.

Moraira heeft ervoor gekozen om vooral de oorspronkelijke sfeer zoveel mogelijk te bewaren. Het centrum van Moraira is gesitueerd rondom de mondaine jachthaven waar ook de vissersbootjes dagelijks de verse vis aan land komen brengen. De gevangen vis wordt iedere dag via de visafslag van Moraira verkocht aan handelaren, restaurants maar ook aan particulieren die hier de meest verse vis komen kopen. Wie geen zin heeft om zelf vis te bereiden die kan van heerlijke visgerechten genieten op de terrassen van de restaurants net buiten de haven.

Het toerisme in Moraira bestaat vooral uit een aantal villawijken waar je een goede mix vindt van Spanjaarden met een buitenverblijf en bezoekers uit andere Europese landen zoals Duitsland, Nederland en Engeland. Het voordeel van Moraira ten opzichte van nabijgelegen plaatsen zoals Calpe, Denia en Javea is dat Moraira veel gemoedelijker is. Voor strandliefhebbers zijn er een drietal stranden, waarvan Platja de l’Ampolla het hoofdstrand van Moraira is. Dit zandstrand is een gezellig familiestrand dat zeer geschikt is voor jongere kinderen en ook op loopafstand van Villa Corado. Daarnaast is er Platja del Portet en Platgetes.

Nationale feestdagen

Op onderstaande Katholieke en Nationale feestdagen zijn de meeste banken, winkels en zelfs restaurants in en om Moraira gesloten of hebben aangepaste openingstijden.

1 Januari Nieuwjaarsdag
6 Januari Driekoningen
29 Maart Goede Vrijdag
31 Maart Pasen
1 Mei Dag van de Arbeid
15 Augustus Maria Hemelvaart
12 Oktober Spaanse Nationale feestdag
1 November Allerheiligen
6 December Dag van de Spaanse grondwet
8 December Onbevlekte ontvangenis Maria
25 December Eerste Kerstdag

Variabele feestdagen (Nationaal)

februari/maart Carnaval
maart/april Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen
mei/juni Pinksteren

De feesten die u echt niet mag missen, wanneer u half juni in Moraira bent, zijn de feesten van de Moren en de Christenen.

De kleding die wordt gedragen is uitbundig. Van veelkleurig tot angstaanjagend. Monotone (hypnotiserende) mars muziek, een enorme hoop wapengekletter door beide groepen na de zgn. Entrada (de binnenkomst van de afzonderlijke legers en hun in schoonheid met elkaar strijdende slavinnen), gevolgd door een Processie meestal ter ere van de Patroonheilige van stad of dorp en beëindigd met een geweldig (nagespeeld) slagveld met geweldige hoeveelheden vuurwerk waarbij het fort of kasteel door de Christenen wordt veroverd.